Nätbingo

Att börja spela nätbingo är lättare gjort än sagt. Du behöver inte mycket – en dator och en internetuppkoppling (vilket du ju redan verkar ha?) och så är du i stort sett i mål. Det största problemet är i princip att välja vilken nätbingohall du ska spela på. Det är ett nog så viktigt val, men eftersom du vanligtvis inte binder dig för att spela en längre tid, så kan du ju prova på flera olika. Läs recensioner och hemsidor, och se efter vilka som verkar lockande. Du behöver inte heller ladda ner någon krånglig programvara: nätbingo spelar du vanligen direkt i webbläsaren med Flash eller java.

Här kommer en bingoguide:

Bingobonusar

En sak som är viktig att tänka på är de bonusar som du vanligen får när du registrerar dig på en bingosajt. Hur stora dessa bonusar är och hur de fungerar varierar. Vanligt är att bingosajten matchar din första insättning, upp till ett visst belopp: sätter du in femhundra kronor, så får du femhundra extra att spela för, till exempel. Ibland kan man också få en bonus direkt, utan krav. Denna är dock vanligtvis mycket lägre, femtio till tvåhundrafemtio kronor kanske. Men läs igenom det finstilta, för ofta har sajten vissa krav för att du ska få använda dina bonuspengar, till exempel att du spelar för ett visst belopp innan du kan använda dem.

 

Chatten

När det gäller onlinebingo så är chatten ofta en viktig del. Svenska bingosajter riktar sig till svenska spelare, som ofta sätter stort värde på den sociala aspekten. Dessa chattfunktioner erbjuder dock mer än bara god samvaro. Chattvärdinnor- och värdar finns där för att garantera en god stämning och erbjuder också diverse sidospel, som en extra förströelse. Dessa sidospel kan bestå av lite vad som helst, som till exempel att gissa vilket nästa nummer kommer att bli. Allt för att göra nätbingon till en riktig upplevelse: bingo är ju inte bara själva bingospelet, även om det givetvis är det som står i centrum.

Men för den som inte tycker om att chatta, så är det ju inget tvång. Vanligtvis erbjuds även ”snabbingospel”, där numren dras i rask takt, utan krusiduller, för den som är där för att spela bingo. Under dessa snabbspel kan du också låta datorn markera numren åt dig, så att du bara behöver luta dig tillbaka, och titta och hoppas.

 

Prova olika bingovarianter

Bingo på nätet förekommer också i flera varianter som kanske inte är riktigt lika vanliga i verkliga livet. Vanligast är variantbingo, som kan liknas vid bingo i kvadrat – det är faktiskt den dominerande formen av bingo på nätet. Ett spel pågår längre än ett vanligt bingospel, med fler vinster. Andra vanliga former är mönsterbingo, och (givetvis) vanlig standardbingo.

 

Vill du veta mer om bingosajter? Besök Bingosajten.net.

Vertical Menu

Search

Categories

  • Inga kategorier